Förberedelser för real world!

Oj oj oj, dagen har alltså kommit?! Imorgon är det första dagen i uniform och jag är så himla spänd :D Vi börjar med service på sunwing hotell och sen åter till kontoret för att förberera inför kvällens flygplats-pass! Har fått klart med ansbarsområdena nu och jag ska ha en del av de nya hotellen, blir spännande att se vad de är för ena :P Sen ska jag också ha något litet ansvar för lyxhotellen i Antalya, blir nog inte allt för jobbigt. Hehe! Ska nog dit på onsdag för lite undersökning av byggnader :)

Idag var vi på Manavgat Boat-utflykten. Det var så häftigt att det kunde vara så stor skillnad på vatten och vatten. Floden Manavgat är nästan alltid 15-17 grader kall och medelhavet är ju ah betydligt mycket varmare! Vi stannade vid en strand som delade dessa två. Alltså som hade medelhavet på ena sidan och den kalla Manavgatfloden på andra :D Riktigt fint och underbart. Fick massor av färg! Sen kom regnet.. ;p (blev dessutom i slängd i den kalla floden, pay-back väntar..)

Nu ska jag sova! helt slut. När gick man och la sig den här tiden en Valborg? haha. Önska mig lycka till imorgon :)

Lilla turkiet, förvirrande bazar!

Jaaa, idag var det utflykt: Lilla turkiet! Sjukt nice utflykt och vi stannade vid en magisk plats med vatten som tillhör Manavgatfloden (på vilken vi ska åka båttur imorgon). Vattnet har iaf en typ turkos färg och ah, det var bara magiskt helt enkelt :D efter att vi hade varit på resturangen, besökt moské, skola och en söt kvinnas hem på landsbyggden blev det dags för prutning på Bazar.

Fanns sjukt mycket varor, mest knock-offs iofs men underkstta dom inte alltså.. ;) Sjukt billigt var det också. 1kg jordgubbar för 10kr!!! Massa jordgubbar i sommar! Lite jobbigt var det bara att jag och susann gick vilse och missade bussen.. tack och lov hade vår fantastiska guide fixat skjuts åt oss som väntade när vi väl hittade rätt :P TACK!!

Middag på resturang i antikk Side blev det ikväll och det var utsökt. Jag säger bara det. Jag ÄLSKAR Antikk Side!

Side Walk-about

Mina fötter är ömma just nu. Vi började får skattjakt runt 9 imorse och avslutade runt 19.30. Har haft en fantastisk dag när jag tillsammans med nya kollegor har utforskat Side :) Det är otroligt vackert här och alla är så himla trevliga och serviceminded. Var vi än kom och presenterade oss blev vi inbjudna på det klassiska turkiska äppelteét och vid ett hotell en supergod hemmagjord kaka som smakade lite som mjuk pepparkaka.

Hamamen har gjort sitt också för visst har man fått färg idag och kroppen verkar vara lite känsligare nu när alla döda hudceller är borta. Tänk så vackra vi är :D

Kvällen avslutades med Barcelona-Inter på Red Lion där vi även hängde igår.

Jag har börjat förstå att jag får heta Marlin i sommar, haha, det är svårt att få turkarna att hoppa över r:et. Men men, värre saker har ju hänt ;)


12-timmar information

Nu är jag helt mosig i huvudet efter 12 timmar ren information idag. Välbehövligt men utmattande :) Imorgon blir det morgonpromenad vid 7 så jag ska sova snart. Tänkte egentligen bara publicera lite bilder från city tour igår. Orkar inte fixa så mycket men ;)








City Sightseeing

Måste ladda upp bilder imorgonkväll! Idag var vi alltså på city sightseeing och besökte en moské i Manavgat och antika Side där vi fick gå in i en gammal romersk teater från ca 2200 f. kr. och så gick vi i ruinerna av ett apollontempel. Dagen toppades med en middagsbuffé och show på Sunwing Resort and spa :) Fantastiskt rolig dag och jag är helt mosig i huvudet. Många intryck nu. Börjar i alla fall förstå vägen hem, det är ju positivt.

Liten turkisk ordlista för er som är intresserade (obs! skrivna efter svenskt uttal):

Merrhaba = Hej
Teshekur ederim = Tack
Yemek = Mat
Naber? = Hur mår du?

Imorgon ska jag på stor-intro. Den mest informativa dagen tydligen. Det är bara att gå och sova nu för att gå upp tidigt imorgon. Blir intensivt lärande från 8.30-ca 20.00.. Block och penna, hej :) Ska bli skönt med lite avslappnande Hamam på tisdag. Det förtjänar vi.

Bilkörning, hotellinprentning och SOL

Idag har vi fått åka runt och kika på hälften av hotellen här i Side. Totalt sett är det ca 50 stycken som vi ska lära oss koder och placering på. Tur att jag kan memorera koder, synd att jag har dåligt lokalsinne. Haha. Idag fick jag ringa min servicechef och fråga hur i hela fridens dagar jag skulle gå för att komma hem egentligen. Efter lite hjälp gick det utmärkt!!

Har kört bil också. Men galet hur folk kör. Det finns i princip två regler. Håll hastigheten någorlunda och kör inte mot rött. Men det är svårt eftersom att det finns ca 4 trafikljus i varje rondell. Varför det nu ansågs som en bra idé? :)

Känner mig helt seg i huvudet och ska snart sova. Imorgon blir det powerwalk med Sussie och Nelly. Det är nog bra att få in den rutinen eftersom det blev kebab 2 ggr bara idag ;p Så himla god mat!! Massa grillat! Håller nog med Burger King, GRILLAT ÄR GODAST! :)

Hoppas att vi snart får chans att besöka Antika Side ordentligt också, körde igenom idag och det ser helt fantastiskt ut. Imorgon blir det city sightseeing och avslut med show och middag på sunwing! Då kommer även Alanyagänget hit :) Kul!

Ska passa på att undersöka det här med poängsystemet lite närmare. Har hört något om att om man ligger med någon 3 ggr är man tillsammans enligt guidespråk, men tydligen kan detta "nollställas" genom en viss sexuell akt. Jag bara undrar vem som uppfunnit detta och varför? :O

Nytt hem-- nya regler

Avresan blev av och jag har precis packat upp mig i lägenheten :D Bilder kommer sen! Det är en två-våningslägenhet med balkong och uteplats vid pool! Så sjukt nice! :) Det har varit en lång dag men den har gått förvånansvärt fort.

Har redan hunnit lära mig massor. En busschaufför försökte förklara för mig hur man uttalar "tack så mycket, kompis" på turkiska. Jag fick ett skratt och en klapp på axeln efter mitt försök. Uttalet är nog inte där än, men det får vi jobba på ;) haha

Sedan har jag också, efter lite övertalning, fått inside information om ett poäng system som killarna har. Yes ladies. Det är sant!! Ett poängsystem med ligg, hångel m.m. och självklart högre eller lägre poäng beroende på vem personen är. Högsta poäng om man lyckas med area managern (100p), sen staben(20p), sen andra guider (så jag skulle motsvara en 15poängare), invånare (10p) osv osv osv..

Jag har inte riktigt förstått innebörden av detta poängsystem men det ska definitivt luskas lite mer i! Låter sjukt skumt i alla fall. Killar alltså..

Nytt datum för avresa

Vulkanen lyckades ju påverka min utresa såklart. Men jag har fått en ny dag som är fredag! :) Då håller vi tummarna den här gången också då.

En liten anekdot också är ju att Barcelonas lag fick spendera 18timmar i buss till matchen som spelades mot Inter igår. Jag undrar när många av spelarna där åkte buss senast? haha :D

Avrese dag 1

Så har den första avresedagen kommit och nej. Planet är inställt så det blir ingen utresa för min del denna tisdag.. Då gäller det bara att sitta stand-by och vänta på ny tid. Kanske passa på att fixa naglarna och ögonbrynen? Bli lite snygg sådär.. ääh.. jag går och lägger mig :)


Oddsen för vulkan

Självklart ska det bli ett vulkanutbrott precis före jag ska åka som eventuellt gör att jag inte kan resa på utsatt dag! Man vill ju inte låta vidskeplig men -- vad är oddsen?

Vi får se imorgon vad uppdateringarna är. Kanske kommer jag iväg som planerat i alla fall. Teorierna bland oss resande är annars att vi kommer bussas ut till närmsta öppna flygplats. Det kan bli en lång bussresa. :)

Kontokorts-panik

Förra veckan på tisdagen beställdes ett nytt kontokort till mig eftersom jag orutinerat nog tappat mitt på krogen. Hur som helst skulle detta levereras inom 4-5 arbetsdagar. Snabbt räknat - senast i måndags. Har det kommit? Nej. Är jag nervös och stressad? JA.

Om inte kontokortet kommer imorgon vet jag inte vad jag tar mig till. Då får banken se till att fixa ytterligare ett nytt och leverera det personligen till mig på måndag. För på tisdag åker jag. SJUUUKT.


En vecka kvar till avgång

Om en vecka är jag på väg till mitt nya jobb! Känns helt otroligt och jag har verkligen inte förstått det ännu. Idag var jag på stan och handlade de dyraste skorna hittills i mitt liv. Vanliga, tråkiga, pumps med låg klack som jag ska ha när jag är på flygplatsen och har hand om transfer. :)

Sen har jag pimpat min ena resväska idag. Köpte massa söta tyghjärtan på Panduro och sydde fast de på resväskan om den skulle försvinna. Är det något jag har lärt mig sedan utbildningsveckorna på Mallis så är det att ett bra signalement på väskan är SUPERVIKTIGT!


SIDE, TURKIET


RSS 2.0